Gevelreiniging

Handmatige Gevelreiniging Methode
Voor kleinere oppervlakken of moeilijk bereikbare plaatsen.

Er wordt gebruik gemaakt van een zachte borstel gemonteerd op een uitschuifstok die permanent gevoed wordt met water met een maximale druk van 10 bar.
Hiermee kan tot een hoogte van 8 meter worden gewerkt. Boven deze hoogte is het uit ergonomisch oogpunt niet verantwoord om met deze uitschuifstokken langere tijd te werken.

Via dunne waterleidingen wordt water vanuit een bedrijfsbus aangevoerd naar de borstel. Dit water is ontdaan van kalk tot 2dh (duitse hardheid) zodat er geen residu of vlekken op de gevel achterblijft. Nadat het vuil is losgeweekt en verwijderd met de borstel, wordt de gevel goed nagespoeld om alle restvervuiling te verwijderen. Ook alle ramen die zich in de gevel bevinden worden op dezelfde manier gereinigd en drogen schoon en streep loos op.

Economische argumenten
• Het gebruik van hoogwerkers is tot een hoogte van 8 meter niet van toepassing.
• Geen gebruik van kostbare hoge druk apparatuur, mede omdat dit in de meeste gevallen het beschadigen van de toplaag bewerkstelligt.

Op het gebied van veiligheid is ons systeem een koploper:
• Geen gebruik van ladders
• Geen hoogwerkers (tot 8 meter)
• Geen chemie
• Geen hoge druk

Damwandreiniging Gevelreiniging:  Regelmatige inspectie en regelmatig onderhoud zullen ervoor zorgen dat de coating in goede conditie blijft.
De inspectie moet op basis van goede praktijkervaring uitgevoerd worden. tijdens de levensduur van het gebouw moet de inspectie jaarlijks uitgevoerd worden.
Gebouweneigenaars moeten gedetailleerd de gegevens van het gebouw bijhouden en registreren wanneer inspecties en onderhoud plaatsvinden. Dit is voor elk gebouw een belangrijk onderdeel van de documentatie en GARANTIE !

Regen is vaak voldoende om oppervlakken buiten schoon te houden. Om de maximale levensduur te halen uit de gevelbekleding, is het echter belangrijk om opgehoopt stof en vuil, dat niet door de gewone regen afgespoeld wordt, regelmatig te reinigen. Gevelbekleding die onder overstekende delen zit, zoals onder dakgoten en dergelijke, zijn met name kwetsbaar voor de opbouw van vuil. Deze ophopingen kunnen water en verontreinigingen vasthouden die kunnen leiden tot ‘kompres’-corrosie.

Luchtvervuiling:
Gekleurde gecoate metalen platen die gebruikt worden op daken en gevels worden blootgesteld aan veel soorten luchtvervuiling. Dit heeft in combinatie met water en toenemende hoeveelheden UV-straling een negatieve invloed op de coatings. De effecten zijn ernstiger op die delen van het gebouw waar onzuiverheden niet worden weggespoeld door het regenwater. Sommige onzuiverheden kunnen ook interne spanningen in de coating en zelfs scheurvorming veroorzaken. Het effect van de onzuiverheden in de lucht is het grootste in de buurt van vervuilde industriegebieden en aan de kust. Onzuiverheden zorgen voor spanningen in de coatings en verkorten de levensduur, zodat het regelmatig schoonmaken van gevels en daken een belangrijk onderdeel vormt van het onderhoud van coatings.

Door o.a. zure regen, vuil, stof, vorst, etc… ontstaat schade en die heeft een negatieve invloed op de duurzaamheid van vele materialen. Indien dit niet onderhouden wordt kan dit tot hoge herstelkosten leiden. Het professioneel reinigen van damwanden is dus essentieel voor het behoud van kwaliteit van de damwandprofielen en gevels. Door regelmatig damwandreiniging toe te passen blijven zowel de esthetische als de bouwtechnische waarden langer behouden.

Cleaning Partners International
Indien u op zoek bent naar een professioneel schoonmaakbedrijf, dan bent u bij Cleaning Partners International aan het juiste adres! Onze jarenlange ervaring staat garant voor vlekkeloze kwaliteit en grenzeloze service in alle vormen van schoonmaak werk. Al onze medewerkers zijn uiteraard VCA gecertificeerd. Wij reinigen objecten en panden in iedere maat. Of het nu gaat om reiniging op de traditionele manier of met osmose, laag of zeer hoog werk, voor ons is geen klus onmogelijk.