Glazenwassers Glasbewassing

Glazenwassers Glasbewassing is het reinigen van ramen door een glazenwasser.

Glazenwassers Glasbewassing Voor het reinigen van de ramen wordt meestal een spons gebruikt waarmee water met een schoonmaakmiddel op het glas wordt aangebracht. Met behulp van een wisser wordt het vuil en de resten van het opgebrachte schoonmaakmiddel verwijderd. Uit ergonomisch oogpunt wordt er steeds vaker gewerkt met klapwissers. Deze verlagen de kans op RSI terwijl de arbeidsprestatie hoger ligt.

Arbeidsomstandigheden
Een glazenwassers werkt vaak op hoogte en heeft een beroep waarbij veel ongevallen gebeuren. Door wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden kunnen deze risico’s worden beperkt, bijvoorbeeld door het verbieden van het werken met hoge ladders.

Hulpmiddelen voor het bewassen van hogere ramen

Ladders Bij het bewassen van ramen is er al gauw een ladder nodig om de hogere ramen te bereiken. Er wordt gebruikgemaakt van aluminium en van houten ladders. De houten ladders zijn stabieler met name wanneer het waait, de aluminium ladders zijn lichter.

Glazenwassers Glasbewassing

Hoogwerkers De oplossing waarvoor aanvankelijk gekozen werd was de hoogwerker. Dit is een machine waarbij de glazenwasser in een bak naar het raam gebracht wordt. De veiligheid is gewaarborgd zolang de hoogwerker op de aangegeven wijze geplaatst wordt. Omdat men vaak snel wil werken, wordt hier wel de hand mee gelicht wat dodelijke ongelukken ten gevolge heeft.

Tuckerpoolsysteem of Telescoopglasbewassing Het Tuckerpoolsysteem, is een uit Amerika afkomstig systeem waarbij gebruikgemaakt wordt van gedemineraliseerd water. Het wordt ook wel telescoopglasbewassing genoemd aangezien het, door de stok te verlengen, mogelijk is om tot 24 meter hoog ramen te wassen. Als vakjargon voor dit systeem wordt ook wel eens de term osmosesysteem gebruikt. Dit systeem heeft een aantal voordelen ten opzichte van een hoogwerker. Het neemt minder ruimte in, is goedkoper en er zijn minder eisen aan de ondergrond.

Glasbewassing in Nederland De wijze waarop in Nederland hoger gelegen ramen gewassen worden is de laatste tijd enorm gewijzigd door de invoering van ARBO-regels waardoor de lengte van de te gebruiken ladders drastisch werd beperkt. Hierdoor moet op een andere manier worden gewerkt, zoals met een hoogwerker of een telescoop. Vanaf 15 juli 2006 mag een VCA-gekeurd bedrijf niet hoger dan 10 meter werken op een ladder. In 2008 bleek dat in de particuliere sector misstanden bestonden, waarbij concurrentie werd uitgesloten of tegengegaan. Zo bleken bepaalde wijken onder de glazenwassers verdeeld te zijn en werden nieuwkomers buitengesloten.

Glazenwassers Glasbewassing Gevelreiniging Schoonmaakbedrijf Glazenwassen Reinigingsbranche ruiten wassen hoogwerkers telescopisch

Glazenwassers Glasbewassing Gevelreiniging Schoonmaakbedrijf Glazenwassen Reinigingsbranche ruiten wassen hoogwerkers telescopisch

Cleaning Partners International V.O.F. – Als schoonmaakbedrijf in de reinigingsbranche met meer dan 25 jaar ervaring. Schoonmaakbedrijf  – Glazenwassers – Gevelreiniging. Schoonmaken Glazenwassers Gevelreiniging Schoonmaakbedrijf Glazenwassen
Wij bedienen alléén de zakelijk markt en verzorgen hoofdzakelijk het glazenwassen en damwandreinigen bij diverse opdrachtgevers.
Met 32 medewerkers zijn wij een middelgroot bedrijf wat innovatief – kwalitatief – milieuactief aan de top van het glazenwassers segment staat.
Gespecialiseerd in ruiten wassen met eigen hoogwerkers, telescopisch ruiten wassen, etc.